Završetak Europskog tjedna poduzetništva

Podjeli objavu

Od 22. do 26. travnja 2024. godine, naša je škola bila domaćin 6. Europskog tjedna poduzetništva. U sklopu tjedna, učenici i drugi sudionici su imali priliku sudjelovati u brojnim događajima usmjerenim na promicanje poduzetničkog duha u obrazovanju.


Na početku tjedna, u ponedjeljak i utorak, organizirane su različite radionice koje su omogućile učenicima da prodube svoje razumijevanje poduzetništva i povežu ga s različitim djelatnostima.

Održane su sljedeće radionice:

  1. Tema: „Novac-sredstvo ili cilj?“, voditelj: Ivan Tafra, mag. oec.
  2. Tema: „Aktivnosti zajednice za smanjenje antropogenog utjecaja na klimatske promjene“, voditeljica: Aleksandra Šmit, prof.
  3. Tema: „Razvoj poduzetništva od antike do danas“, voditeljice: Valentina Seiter, mag. educ. hist. i Magdalena Vuković, mag. paed. et mag. educ. hist.
  4. Tema: „Kreativnost zaposlenika“, voditeljica: Ivana Čolić, mag. oec.
  5. Tema: „Izrada vizuala vježbeničke tvrtke“ voditeljica: Ksenija Matijašec, mag. educ. inf.
  6. Tema: „Digitalni marketing“, voditeljica: Korina Bogdanović, mag.oec.
  7. Tema: „Medijska kultura i poslovno komuniciranje“, voditeljica: Doris Jukić, mag. rel. int. et dipl.
  8. Tema: „Online poduzetništvo“, voditelj: Anton Lukić, mag. oec.

U srijedu je održan 22. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki, na kojem su sudjelovali brojni učenici i mentori iz cijele Hrvatske i inozemstva. Više informacija o sajmu možete pronaći [ovdje].

Nakon sajma, naši su učenici posjetili Muzej Iluzija i Tehnički muzej Nikola Tesla. U Muzeju Iluzija učenici su kroz više od 70 eksponata, uključujući impozantnu kolekciju holograma, istraživali svijet optičkih iluzija. Kroz različite iluzije učenici su aktivno učili na zanimljiv i interaktivan način.

Posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla obuhvatio je planetarij, laboratorij Nikole Tesle i rudnik koji se nalazi ispod samog muzeja. Planetarij je omogućio našim učenicima upoznavanje s osnovama astronomije te su oni promatrali zvjezdano nebo, što je proširilo njihovo razumijevanje svemira. Laboratorij Nikole Tesle oduševio ih je demonstracijama Teslinih izuma i eksperimenata, pružajući im uvid u važnost električne energije. Posjet rudniku omogućio je učenicima da dožive uvjete rada u samom rudniku.


U četvrtak smo organizirali terensku nastavu u Rovinju, gdje smo posjetili tvornicu Mirna d.d., specijaliziranu za preradu ribe. Doživljaje s terenske nastave možete pogledati [ovdje].


U petak su Marija Škrinjarić i Lada Šojat iz Centra za psihoterapiju i savjetovanje Ivana Grabar održale predavanje za stručne suradnike osnovnih i srednjih škola na temu „Anksioznost i motivacija kod školske djece i mladih“. Ovaj je dan usmjeren na edukaciju i podršku stručnim suradnicima u područjima koja se tiču mentalnog zdravlja mladih.

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis