Putovanje u München: Učenje Jezika Na Drugačiji Način

Podjeli objavu

Učenici trećih razreda Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski nedavno su se vratili s nezaboravnog iskustva u Münchenu u Njemačkoj. Tijekom dvotjednog boravka u Münchenu učenici su imali priliku, ne samo razviti svoje jezične vještine, već i uroniti u bogatu bavarsku kulturu, steći nova prijateljstva i posjetiti brojna svjetski poznata mjesta.

Smješteni u samom gradu Münchenu kod obitelji domaćina, učenici su imali priliku iz prve ruke iskusiti njemački način života i kulturu. Svako jutro, od 9:00 do 12:30, učenici su marljivo sudjelovali u nastavi njemačkog jezika u renomiranoj školi stranih jezika Sprachcaffe Sprachschule München. No, to je samo bila polazna točka njihova dnevnog rasporeda. Nakon škole, upuštali su se u raznovrsne aktivnosti koje su im omogućile da dublje upoznaju München. Šetnje Europskim vrtom, istraživanje grada, posjeta BMW muzeju i BMW Weltu, obilazak Allianz Arene, doma nogometnog giganta Bayern Münchena, posjet najvećem europskom tehničkom i znanstvenom muzeju Deutsches Museum, posjet kraljevskoj rezidenciji u Münchenu – samo su neki od vrhunaca njihova dnevnog programa.

Svoje slobodno vrijeme ispunjavali su i raznim zabavnim aktivnostima, uključujući kuglanje, klizanje te posjete drugim zanimljivim muzejima, a svakako valja posebno izdvojiti i zajedničke večere u poznatim bavarskim gostionicama, kojima bi se označio kraj prvog i drugog tjedna njihova boravka. Jedan od najuzbudljivijih trenutaka bio je i cjelodnevni izlet u Neuschwanstein, bajkoviti dvorac koji je ostavio učenike bez daha. Ondje su imali priliku prošetati kroz povijest i uživati u arhitektonskom čudu koje je poslužilo kao inspiracija za dvorac na logotipu Disneya.

Ovim nezaboravnim iskustvom želimo pokazati budućim učenicima što ih očekuje na ovakvim projektima gdje se uz učenje stranog jezika dobiva i prilika za otkrivanje svijeta i novih kultura te za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis