Putovanje u Oxford: Iskustvo Učenja Engleskog Jezika

Podjeli objavu

Učenici drugih razreda nedavno su se upustili u nezaboravnu avanturu u Oxfordu, u Velikoj Britaniji, gdje su imali priliku unaprijediti svoje jezične vještine boravkom u tom gradiću od dva tjedna. Od 4. do 18. veljače ovi mladi entuzijasti boravili su kod obitelji domaćina te se intenzivno posvetili usvajanju engleskog jezika raznolikim aktivnostima.

Njihov put započeo je u prestižnoj školi Kings School u Oxfordu, gdje su se podvrgnuli inicijalnim ispitima radi određivanja svoje jezične razine kako bi se mogli smjestiti u određene grupe. Nakon uspješno položenih ispita, krenuli su u istraživanje grada Oxforda, učeći o njegovoj bogatoj povijesti. Razgledavanje je obuhvatilo posjete tržnici Covered Market, gdje su učenici upoznali lokalnu kulturu i tradiciju kroz raznoliku ponudu proizvoda. Zatim su posjetili čuvene fakultete na Sveučilištu u Oxfordu, među kojima su se istaknuli Trinity College i Regent’s Park College. Obilazak fakulteta nije bio samo turistički, već je imao i edukativnu svrhu omogućujući učenicima da steknu uvid u visoko obrazovanje u Velikoj Britaniji. Posebno zanimljiv dio putovanja bio je posjet kuća poznatih književnika poput C. S. Lewisa, autora Kronika iz Narnije, što je za učenike bilo inspirativno iskustvo povezivanja s literarnom baštinom. Nadalje, učenici su imali priliku istražiti lokacije iz popularne filmske franšize Harry Potter, posjećujući Christ Church College, koji je osnovao sam kralj Henrik VIII.

Tijekom tjedna učenici su marljivo pohađali školu, učeći poslovni jezik, dodatno proširujući svoje jezične sposobnosti i pripremajući se za buduće karijerne izazove. Osim učenja jezika, učenici su stvarali nova poznanstva i prijateljstva za koja se nadamo da će trajati kroz čitav život. Nakon dva tjedna škole, učenici su dobili diplome o završenom tečaju i potvrde s ocjenama u svim kategorijama, što je bila značajna potvrda njihovog truda i napretka. Nakon napornog učenja, vikend su proveli proučavajući glavni grad Velike Britanije, London, gdje su istražili raznolikost i bogatstvo britanske prijestolnice. Posjet Buckinghamskoj palači i britanskom parlamentu otkrio im je fascinantne detalje o povijesti i kulturi Velike Britanije. Prošetali su pored Temze, zastali kod Big Bena te imali priliku istražiti i moderne aspekte grada, poput poslovne četvrti i tržnica.

Ova dva tjedna u Oxfordu nisu samo obogatila jezične vještine učenika drugih razreda, već su im pružila i nezaboravno iskustvo upoznavanja novih kultura, stvaranja prijateljstava te inspiraciju za buduće akademske i karijerne podvige. Oxford je bio putovanje koje će učenici nositi u srcima kao dragocjeno iskustvo koje će oblikovati njihovu budućnost. S novostečenim znanjem i iskustvom, spremni su kročiti u svijet s većom sigurnošću i otvorenošću prema svemu što ih čeka. Ovo iskustvo ne samo da je obogatilo njihovo akademsko znanje, već im je pružilo i dublje razumijevanje svijeta i raznolikosti kultura koje ga čine.

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis