Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

Podjeli objavu

U petak, 10. svibnja, naša je škola obilježila Međunarodni dan tjelesne aktivnosti na jedinstven i inspirativan način. Nakon završetka nastave, učenici su zajedno s nastavnicima i našim profesorom Tjelesne i zdravstvene kulture Mladenom Nikolaševićem proveli vrijeme uživajući u ljepotama lokalnih prirodnih krajolika. Ovaj događaj nije samo prilika za rekreaciju, već i za učenje o važnosti očuvanja naše prirodne baštine.

Učenici su se podijelili u dvije grupe kako bi maksimalno iskoristili dan. Jedna grupa učenika posjetila je park Maksimir, gdje su uživali u šetnji šumskim stazama, promatranju patkica na jezerima, i u učenju o lokalnom ekosustavu. Druga grupa učenika provela je dan na Jarunu, gdje su se, osim šetnje uz jezero, uključili i u sportske aktivnosti poput odbojke na pijesku i dodavanja lopte, uživajući u sunčanom danu i druženju.

Međunarodni dan tjelesne aktivnosti usmjeren je na promicanje zdravlja i dobrobiti kroz fizičku aktivnost, a naša škola ovaj je dan odlučila proslaviti aktivnostima u prirodi koje ne samo da jačaju fizičko zdravlje, već i ono mentalno. Studije pokazuju da vrijeme provedeno u prirodi može značajno smanjiti stres i poboljšati raspoloženje, što je izuzetno važno za psihofizički razvoj mladih.

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis