EKO GRUPA

Podjeli objavu

Držite svoju ljubav prema prirodi, jer je pravi način za razumijevanje umjetnosti sve više i više.

Vincent Van Gogh

Što priroda uskrati, nitko ne može dati.

Cornelius Nepot

Stabla su Zemljin neprekinut napor da razgovara s nebom koje sluša.

Tagore

Školske godine 2023./24. formirana je eko grupa u našoj školi, koja okuplja angažirane učenike prvih i drugih razreda pod stručnim vodstvom nastavnice biologije i kemije Mirele Kadijević. Inicijativa je nastala kao odgovor na rastuću svijest o važnosti očuvanja okoliša i promicanju ekološke odgovornosti među mladima.

Ciljevi eko grupe:

  • Poticati razvoj ekološke osjetljivosti
  • Razvijati navike sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada u školi, obiteljskom domu i neposrednom okruženju
  • razvijati kod učenika osjećaj ljubavi prema prirodi te poticati zaštitu prirode
  • izgrađivati kod učenika ekološki stav

Aktivnosti članova EKO grupe su:

Humanitarni projekt „5 za 5″: U suradnji s učenicima, svakog tjedna sakupljamo plastičnu ambalažu koju odvajamo i šaljemo u otkupni centar. Prihod od prodaje doniramo ustanovi Caritas Zagrebačke Nadbiskupije. Datuma 17.01.2024. obavili smo sakupljanje pet ambalaže te je sakupljeno više od 1450 boca od početka školske godine.

Briga o okolišu tijekom izleta: Tijekom izleta i putovanja s učenicima, posebnu pažnju posvećujemo sakupljanju boca, potičući svijest o brizi za okoliš i brizi o drugima.

Rad u školskom vrtu: Sudjelujemo u čišćenju okoliša, sijanju, sadnji, presađivanju i okopavanju biljnih kultura te kreativnom oblikovanju neposrednog okoliša.

Obilježavanje ekoloških datuma: Aktivno sudjelujemo u obilježavanju značajnijih ekoloških datuma kako bismo podigli svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis