23. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Podjeli objavu

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski već 23. godinu zaredom organizira Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja tijekom kojeg promiče hrvatske nacionalne vrijednosti, kao i vrijednosti Europske unije, kojoj pripadamo. Ove godine održava se od 13. do 17. studenog. Kao i prethodni programi tjedna, tako je i ovaj raznolik i potpuno prilagođen učeničkim potrebama u cilju ostvarivanja unaprijed utvrđenih obrazovnih ishoda pojedinih predmeta.

U navedenom tjednu obilježit ćemo 350. godišnjicu smrti Katarine Zrinski, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Međunarodni dan tolerancije te Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Ponedjeljak, 13. studenog, započinjemo radionicama za učenike svih razreda u okvirima Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Utorak, 14. studenog, je termin terenske nastave, koja će se održati u Vukovaru, gdje će učenici posjetiti dva proizvodna pogona obuće u poduzeću Borovo, kao primjere dobre poslovne prakse. Za vrijeme terenske nastave u prostorijama PGEŠ Katarina Zrinski, voditelji natjecanja „Poslovni izazov“ i „Što hoću mogu“ te voditeljica Učeničkog servisa održat će webinare na kojima će izložiti svoje projekte te s vanjskim stručnim suradnicima dogovoriti daljnji tijek suradnje. U sklopu programa Poslovne srijede i Nastave projektima, 15. studenog, prof. Vitomir Tafra održat će radionicu za nastavnike ekonomske grupe predmeta na temu kurikularnih aspekata modularne nastave, a učenici će posjetiti Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Tjedan se nastavlja obilježavanjem 350. godišnjice smrti Katarine Zrinski i obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije. Petak, 17. studenog,  bit će posvećen sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje, uz paljenje svijeća, gledanje dokumentarnih filmova i razgovor o tragičnim događajima Domovinskog rata. Zadnja planirana radionica ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja održat će se pod vodstvom pedagoga Alena Hasikića na temu „Od pedagoga pripravnika do pedagoga mentora“ te prezentiranjem rezultata istraživanja „Izazovi suradnje učitelja/nastavnika i stručnih suradnika psihološko-pedagoškog profila“ koje će voditi gosp. Hasikić te pedagoginja Valerija Baran.

Cijeli program možete preuzeti ovdje:

Pogledaj još objava

Tko smo mi? Zrinski!

Za sva pitanja posjetite kontakt stranicu škole

Prijavnica za upis