17. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki ugostio je preko 250 sudionika

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski tradicionalno je otvorila svoja vrata učenicima srednjih škola Republike Hrvatske na Europskom tjednu poduzetništva, od 11. do 15. ožujka 2019. godine kako bi putem mnogobrojnih radionica, stručnih skupova i prezentacija doprinijela razvoju i interesu za učenje o poduzetništvu.

Središnji dio događanja u okviru Tjedna bio je 17. Sajam vježbeničkih tvrtki. Na Sajmu je ove godine nastupilo više od 250 sudionika s 40 učeničkih tvrtki. Uz domaćine, izlagači su bili gosti - učenici i mentori iz svih dijelova Hrvatske te iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Učenici su tijekom Sajma imali priliku pokazati praktičnu primjenu stečenog teorijskog znanja jer kroz vježbeničke tvrtke posluju kao u stvarnom poslovnom okruženju. Iskustvo sajamskog poslovanja, izjava za medije, ostvarivanja međusobnih kontakata i sudjelovanja u međukulturalnoj i međunarodnoj suradnji samo su neke od dobrobiti ovakvih susreta.

''Za učenike je ovo odlična prigoda da pokažu svoju originalnost, kreativnost, upoznaju učenike iz ostalih škola diljem Hrvatske i inozemstva, ali i da dokažu koliko su zaista, oni sami kao i njihovi nastavnici i mentori, itekako poduzetni.'', zaključio je ravnatelj PGEŠ Katarina Zrinski, Dragan Stanković, mag. oec.

Sajam je izložbenog, ali i natjecateljskog karaktera te su nagrađene najbolje vježbeničke tvrtke učenika u kategorijama:

Priznanje za najbolji vizualni identitet – I do d.o.o. (Srednja škola Prelog, Hrvatska)Priznanje za najbolje uređenje štanda i komunikaciju s poslovnim partnerima – CHIN-CHIN d.o.o. (Ekonomska škola Sisak, Hrvatska)Priznanje za najveći broj transakcija - Biobar d.o.o. (Srednja škola Velika Gorica, Hrvatska).

Sveukupni pobjednik Sajma je bila vježbenička tvrtka CHIN – CHIN d.o.o. iz Siska (Ekonomska škola Sisak) čije je učenike Ana Marciju Žugaj, Filipa Luku Vuletića i Tomu Rajića Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski nagradila trogodišnjom stipendijom za preddiplomski stručni studij ''Ekonomija poduzetništva'.

Ovakvim dualnim modelom obrazovanja i poticanjem mladih na poduzetništvo, PGEŠ Katarina Zrinski mijenja i popravlja sliku budućeg hrvatskog gospodarstva, a kreativnost, maštovitost, usmjerenost i entuzijazam učenika koji su svoja znanja pokazali u mnogobrojnim aktivnostima tijekom Europskog tjedna poduzetništva, uvjeravaju nas kako se imamo čemu nadati.