PGEŠ Katarina Zrinski domaćin Sajma vježbeničkih tvrtki

Ovogodišnji Sajam vježbeničkih tvrtki u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski okupio je brojne učenike i nastavnike iz srednjih škola Republike Hrvatske. Na Sajmu su sudjelovale 24 vježbeničke tvrtke, a cijeli je dan protekao u pozitivnom ozračju, suradnji te razmjeni ideja i iskustava. Učenici su pokazali iznimnu kreativnost, originalnost, poslovni i poduzetnički duh te su prezentirali široku lepezu poslovnih ideja – od proizvodnje sokova od voća i povrća, prodaje klimatizacijskih uređaja, prodaje proizvoda od aronije, preko prodaje cvijeća, uredskog materijala do bavljenja proizvodnjom i prodajom vina te pružanjem usluga putničkih agencija.

Najuzbudljivije je bilo u našoj VT banci gdje su se provodile transakcije te se neumorno poslovalo uz izravno praćenje broja provedenih transakcija za svaku pojedinu tvrtku. Najužurbanije se poslovalo pred sam kraj budući da je Sajam imao i natjecateljski karakter, tj. najuspješnije smo i nagradili vrijednom nagradom – poklon bonom u vrijednosti od 2.500,00 kuna za svakog predstavnika tvrtke za upis na Visoku školu Nikola Šubić Zrinski. Ovogodišnji su pobjednici predstavnici tvrtke Cromed d.o.o. iz Ekonomske i turističke škole Daruvar koji su odnijeli pobjedu u kategorijama vizualni identitet tvrtke i najbolje uređenje štanda te su proglašeni i ukupnim pobjednicima Sajma. Pobjedu u kategoriji najveći broj transakcija odnijela je tvrtka La Bruska d.o.o. iz Srednje škole Dugo Selo.

Ponosni smo što smo još jednom bili domaćini događanju koje kod mladih promiče poduzetnički duh, potiče ih na praktičnu primjenu naučenog te im daje uvid u stvarne poslovne procese uz istovremeno druženje, upoznavanje, suradnju, a sve u pozitivnom i poticajnom ozračju.

Čestitamo svim sudionicima te se veselimo novim susretima!