Poplava u Zrinskom ovdje saznaj informacijedogađajeuputedonacije

Poplava u školi - kako pomoći?

28. rujna 2021. godine nakon puknuća magistralne vodovodne cijevi u Selskoj ulici poplavljeno je prizemlje (750 kvadrata) srednje škole Katarina Zrinski. Visina vodene bujice dosezala je 45 centimetara. Uništeni su kompletan inventar, podovi, vrata, instalacije… Brzom intervencijom zaposlenika škole, policije, vatrogasaca i Crvenog križa spriječena je veća devastacija. Školu su u vrlo kratkom vremenu obišli predstavnici mjerodavnih službi grada, kao i gradonačelnik Tomislav Tomašević te predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović sa suradnicima koji su obećali pomoći. Šteta je vrlo velika, još se utvrđuje. Sa sanacijom smo započeli istoga dana. U čišćenju su sudjelovali svi djelatnici škole, kao i učenici.

Hvala svima koji su pomogli i pomažu na bilo koji način.

Zbog brojnih upita bivših učenika i roditelja, kao i roditelja sadašnjih učenika koji žele pomoći u obnovi stradalog dijela škole, otvorili smo broj ž. r. za novčane donacije. Donirati se može i u fizičkom obliku a prema specifikaciji opreme i potrebnih radova.

 

Banka: Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR4623600001102127122

Poziv na broj: HR00

Opis plaćanja: donacija

Prostorije škole poplavile su nakon puknuća vodovodne cijevi na križanju Baštijanove i Selske u utorak u rano jutro. Pritom je oštećen školski inventar, zbog čega se nastava u srijedu odgađa za sve razrede. Dakle, nema ni online nastave.

O nastavi u četvrtak i petak odlučit će se sutra, u srijedu, na sjednici Nastavničkog vijeća. Za daljnje informacije stoga pratite stranice škole.