Marta Habulin

Marta Habulin, jedna od najboljih plesačica u Hrvatskoj i najperspektivnijih sportaša u našoj školi, učenica je 3.b. razreda te trenutno pohađa četvrti razred srednje škole u Školi suvremenog plesa „Ana Maletić", a s obzirom da je oslobođena mature zbog osvojenih priznanja, završit će svoje obrazovanje u toj ustanovi.

Počela je kao šestogodišnja djevojčica u Plesnom studiju za balet i ritmiku V.V. Lepeza, u kazalištu Trešnja. U istom kazalištu sudjelovala je u nekoliko kazališnih predstava za djecu, te gostovala u Karlovcu, Varaždinu, Šibeniku i sl. Školu suvremenog plesa „Ana Maletić" upisuje s trinaest godina. Iste godine osvaja prvo mjesto na 45. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku, te drugu nagradu na 2. Hrvatskom natjecanju Mia Čorak Slavenska. Na 46. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2008. u Varaždinu osvaja prvu nagradu u skupini, a 2009. na 47. Hrvatskom natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa osvaja prvu nagradu u kategoriji solista. Te godine u Bologni, na natjecanju skupina i solista, osvaja prvu nagradu za suvremeni ples i drugu nagradu za koreografiju. Na 5. Hrvatskom natjecanju Mia Čorak Slavenska 2010. osvaja prvu nagradu u trećoj kategoriji te grand prix natjecanja.

Marta uspješno uspijeva uskladiti plesnu i ekonomsku školu. Trenutno razmišlja o velikom natjecanju u Oslu za koje se već sada počela pripremati.

Martina poruka svima je neka što češće plešu jer ples oslobađa i čini ljude sretnijima i opuštenijima.