Povodom ovogodišnje akcije „Poduzetni za Uskrs“ učenici-volonteri naše škole posjetili su u subotu, 27.3.2021. potresom pogođenu Banovinu. U pratnji ravnatelja Mladena Nikolaševića, osnivača škole gospodina Vitomira Tafre te gospođe Marine Tafra koje je ujedno i predsjednica našeg obrazovnog partnera, Udruge „Poduzetni“,  predstavnik općine Stjepan Čivić poveo nas je u posjet obiteljima pogođenima potresom kojima ovogodišnjom akcijom pomažemo. Kod posjeta jednomu domaćinstvu pridružio im se i fra Leopold Palić, kapelan u Župi sv. Ilije proroka u Donjim Kukuruzarima. Učenici  Kristijan, Stella, Nika, Rina i Paula predali su uskrsnje košarice kao mali znak pažnje. Obišli su njihove kuće i okućnice te zabilježili potrebe obitelji i načine na koje oni sami mogu pomoći. Učenica Rina rekla je kako je Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski bez oklijevanja krenula kako bi tim obiteljima bar malo pomogla i olakšala trenutnu situaciju: „Izmamili smo im osmijehe u ovo preduskrsno vrijeme. Drago mi je što sam sudjelovala u ovoj akciji i što sam stekla nova iskustva i poznanstva.“

U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije jednoj od korisnica akcije, samohranoj majci, koordinatorica volontera Daniela Bukvić uručila je paket s potrepštinama za novorođenče. Na povratku smo obišli Petrinju koju je potres u potpunosti devastirao i čiji je centar grada gotovo neprepoznatljiv.

Učenike je dirnuo ovaj posjet i svoje su dojmove prenijeli roditeljima te ostalim učenicima i nastavnicima, a uskoro će predstaviti razradu plana volonterskih akcija nakon Uskrsa pozivajući ih na sudjelovanje. Sve planirane aktivnosti provodit će se u suradnji s Općinom Donji Kukuruzari, župnikom fra Stjepanom Jambrošićem i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. Partner ovogodišnje akcije „Poduzetni za Uskrs“ je i Europska poslovna škola Zagreb – EBUS.

U galeriji možete pogledati kako je sve izgledalo.