Učenici i studenti razveselili štićenike Staračkog doma Trešnjevka sa svojim pismima podrške i čestitkama za Uskrs

 

Učenici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski i studenti Europske poslovne škole Zagreb  – visokog učilišta za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje, ovog Uskrsa donijeli su osmijeh na lica štićenika Doma za starije i nemoćne Trešnjevka.  Kroz humanitarnu akciju „Jedno pismo – jedan osmijeh“ učenici i studenti su se organizirali te su pisali pisma podrške štićenicima socijalnih domova, kako bi ih razveselili ovog Uskrsa kada smo zbog društvenih prilika udaljeni od naših najmilijih. Od same ideje pisanja pisama, do osmijeha na licima starijih i nemoćnih uloženo je učeničkog truda, humanitarnog duha i dobre volje. Fotografije same po sebi govore o uspješnosti ove akcije te o maloj gesti, a velikoj sreći koju je akcija ostvarila.

Zbog plemenitosti cijele akcije te želje da se učenici i studenti angažiraju u jedan humanitaran projekt i da nastavimo širiti zajedništvo u digitalnom okruženju te međusobnu podršku, akcija se produljuje do kraja školske godine.

U akciji možete sudjelovati i svojom donacijom jer kupnjom pisama podrške i čestitki koje izrađuju učenici i studenti, pomažete stradalima u potresu. Više informacija o samom sudjelovanju i uključenju u akciju možete saznati na web stranici Udruge Poduzetni: http://www.udruga-poduzetni.hr/novosti/89/.

Akciju organizira Udruga Poduzetni i Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s partnerima, Europskom poslovnom školom Zagreb i Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski. Pokrovitelji akcije su Hrvatski sabor, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Zagreb. Generalni sponzor akcije je Školska knjiga. 

 

20200410 131826

 

20200410 132015

 

20200410 132256